Green eneri 1 Tomorrow´s Energy Today ! - Then..  Kroeis.eu
Don't be so far behind that you believe you are running in front ! 

 

 

Den Reelle Grund til at Solcelle Systemer Fejler !

 

OK lad os så komme til sagens kerne !
Den virkelige grund til at solcelle systemerne fejler er fordi de ikke får nok elektricitet ind i batterierne under ladecyklus på dag til dag basis.
Der er en række overlappende grunde til denne situation, som vi er nødt til at se nærmere på og forstå hver for sig så deres kombinerede effekt kan blive fuldt værdsat.

Lad os minde hinanden om, at der er nogle få forudsætninger som vi ser som grundlæggende og selvfølgelige.

For det første lad os forudsætte at brugeren ved at man ikke kan tage mere elektricitet ud af batterierne end solar panelerne putter ind på daglig basis.
Med andre ord forudsætter vi at solar systemets kapacitet er med en kapacitet meget tæt på eller lig med den belastning/forbrug det er designet til at forsyne. Det betyder at der ikke tages for meget energi ud af systemet, og det kan ikke være derfor systemet fejler.

Vi forudsætter også at alt udstyret er installeret fuldt korrekt. Og endelig lad os forudsætte, at brugeren af solar power systemet ikke ved noget om hvordan systemet virkelig virker, hvilket også er defor de ikke ved hvorfor det fejler.

Opsamling om fejl scenariet :

  • Utilstrækkelig power produktion under off-peak betingelser
  • Batterierne ikke fuldt opladet ved dagens slutning
  • Batterierne har brug for at blive balanceret regelmæssigt
  • Batterierne fejler eventuelt og må erstattes

På trods af at alle disse problemer sker for batterierne, er det ikke batterierne der er årsag til nogen af disse problemer.

Crystalline Silicium sol panelernes mangel på at kunne producere når det er skyet er allerede omtalt og er første trin i kæden der er med til at ødelægge batterierne.

Manglen på power fra panelerne er ikke den eneste grund til at batterierne ikke bliver fuldt opladet ved dagens udgang. Teknisk set er det jobbet for ladekontrollerne som navnet indikerer Det kræver at man ved hvad den rette ladespænding er for batteribanken, og det ved næsten ingen.

Opnår man derfor ikke den rette ladespænding så er laderegulatoren næste led i kæden der får batterierne til at fejle.

Det er også vigtigt at man ikke sætter batteribanken op til at operere på alt for høje spændinger. 12 Volt er rigeligt og værre kan det let blive hvis man vælger 24 V eller 48 V.

Det er langt lettere at vedligeholde et 6 V eller 12 Volt batteri i "som ny" tilstand end et 24 V eller 48 V batteri.

Processen med at balancere batterierne er en anden problematik der må forstås for at opnå det optimale, så det er ikke ligemeget hvordan du kobler batterierne sammen i din batteribank.

 

   Forrige side      Tilbage til start         

 

 

 

TQK 

 

 

125_125_en.gif