Green eneri 1 Tomorrow´s Energy Today ! - Then..  Kroeis.eu
Don't be so far behind that you believe you are running in front ! 

 

 

Myten om Lade Regulatorer !

 

Beviset for at de Amorphe Silicium paneler performer bedre findes overalt på internettet, men meget få mennesker har fået sat alle dele ind i rette sammenhæng og fået skåret igennem dette "effektivitets røgslør".

Solcelleindustrien har selvfølgelig været klar over disse facts nogen tid, og gjort tiltag til at afhjælpe .

Det mest populære middel til at afhjælpe i dette nye marked er den nye dominans af MPPT Charge Controlleren. MPPT står for Maximum Power Point Tracking.
Enheden bruges sammen med solpanelerne forbundet i serie til at øge indgangsspændingen til 100 volt eller mere. Strategien her er at sikre at de Crystallinske Silicium paneler kan producere nok volt selv når det er skyet og lede noget power til aftageren enten batterier eller inverter.
MPPT controlleren er i realiteten en DC-til-DC converter der konverterer ned. Den tager hvad der nu måtte kommefra input og leverer et reguleret output videre.

MPPT controllerne fungerer ganske godt for det de nu gør, men da deres funktion nu engang er at prøve at udligne de fundamentalt negative forhold for de Crystallinske Silicium paneler forbedrer de bare ikke den off-peak power produktion så meget som simpelt hen at bruge Amorph Silicium paneler.

Sluttelig er MPPT controllere en meget lille hjælp til et problem der er alt for stort at fixe på den måde. Det der reelt er brug for er energi produktion under lavt lysindfald og bedre management af output.

Medens de fleste MPPT'er har justerbare output indstillinger så er der ingen af dem der har basale indstillinger for at kunne lade korrekt på batterier.

Man kunne sige, at MPPT laderegulatorer tilsyneladende er en unødvendig teknologi designet til at løse det forkerte problem.

 

 

Til forrige side    Næste side     

 

 

 

TQK 

 

 

125_125_en.gif