Green eneri 1 Tomorrow´s Energy Today ! - Then..  Kroeis.eu
Don't be so far behind that you believe you are running in front ! 

 

 

Problemer med standard metoden !

 

 Nu om dage ser vi ofte anlæg hos private der er dimensioneret så de har 4 kWh , 6 kWh eller 8 kWh hvilket jo lyder ganske fornuftigt taget i betragtning af hvad en gennemsnits husstand forbruger.

I realiteten vil billedet desværre ofte være, at der er for meget produceret strøm om sommeren og samtidigt ofte for lidt produceret til borbruget om vinteren med færre solskindstimer.

Det hjælper naturligvis at politikerne har lavet en "løsning" så man kan skal vi kalde det "lagrer" strømmen via nettet til senere brug. Det ændrer dog ikke på, at strømmen ikke kan gemmes og altså i realiteten blot flytter problemet til "Nettet", og problemer det er der, da det er ganske kostbart at have tilstrækkelig overkapacitet til at dække tiden hvor der ikke er produktion nok fra solcelleanlæggene.

Så med subsidier og kunstigt sammensatte systemer kan det da godt være fint for den enkelte der har et anlæg, men da problemet er flyttet fra den enkelte til "fællesskabet" så vender den økonomiske bet alligevel tilbage til alle.

 Man burde spørge, hvorfor solcelleindustrien anvender solceller der ikke er dem der producerer mest over en hel dag, men kun når der er fuld sol.

Man burde også spørge, hvorfor de ikke anvender den billigste teknologi.

Svaret kunne være at nogle kynisk kalkulerer med at der er flere penge at tjene på de dyre og skrøbelige celler end der er på de billige fleksible, robuste celler der kan producere selv i tusmørke.

Til forrige side    Næste side    

 

TQK 

 

 

125_125_en.gif